Landevei

Enkelt å bestille bildeler på nett

Med bildeler på nett slipper man en del ulemper i forbindelse med vedlikehold eller reparasjon av bil. Hvis man trenger deler for å vedlikeholde bilen i dag, så kan man finne det man trenger på nett. I tillegg til at man enkelt kan finne det man trenger ved hjelp av praktiske søkeverktøyer på nettsidene, så kan man også få bildelene sendt direkte hjem.

Før man hadde tilgang til bildeler på nett, så måtte man til en fysisk butikk som selger bildeler for å få ta i det man trenger. For mange kan det være upraktisk da ikke alle byer har butikker som selger bildeler. Det kan bety at man må reise til en annen by, og man må også rekke åpningstidene. Når man har en fulltids jobb, så er dette ofte vanskelig.

Når man ønsker å vedlikeholde eller reparere bilen, så kan man ganske enkelt finne frem en PC og finne bildeler på nett i henhold til hvilke behov man har. Innen kort tid mottar man bildelene i posten, eller på døra om man ønsker det, og man kan fortsette med vedlikeholdet av bilen som planlagt. På denne måten er det vesentlig enklere for personer som ønsker å foreta vedlikeholdet av bilen sin selv. Mange ønsker å unngå større verkstedutgifter for små oppgaver som man greit kan gjennomføre selv.

Bedre tilgjengelighet med bildeler i nettbutikk

Med bildeler på nett får alle tilgang på kjøp av bildeler når man ønsker det. Tidligere har man vært begrenset av at bildel-butikker og verksteder har hatt tilgang direkte inn i bestillingssystemer til leverandørene. I dag kan man med bildeler på nett bestille akkurat det man trenger slik at også amatørmekanikere enkelt kan vedlikeholde egne kjøretøy.

Økt konkurranse når butikkene når et større marked

Nettbutikker har flere fordeler i forhold til fysiske butikker. Man har færre driftsutgifter da man ikke trenger et butikklokale, og man trenger heller ikke det samme antallet ansatte for å betjene kunder hele dagen og hver dag. I tillegg har man større rekkevidde med bildeler på nett. Flere tilbydere av bildeler velger å tilby deler i hele EU, i tillegg til at noen tilbyr deler til et enda større publikum. Utgiftene per del solgt er derfor vesentlig lavere enn om man selger bildeler i en fysisk butikk. Dette gjør at bildeler på nett øker konkurranse mellom tilbydere av bildeler. Økt konkurranse blir også fremmet ved at EU har innført reglement som tilsier at bildeler kan produseres av andre leverandører enn bilprodusenten selv, og de gis mulighet til å produsere deler som er av samme eller bedre kvalitet enn de originale delene.

Landevei

Lavere priser i tillegg til bedre tilgjengelighet

Økt konkurranse gjør at bildeler på nett er billigere enn originale bildeler. I mange tilfeller opplever man at originale deler er priset høyt på grunn av at man har vært avhengig av å benytte originale deler for nye biler for å beholde garantien på bilen. Man har også tidligere kunnet kjøpe billigere deler andre steder, men i dag har man i tillegg mulighet for å finne bildeler fra alternative leverandører som bekreftes å være av lik kvalitet eller bedre enn originaldelene.

Enklere for dem som ønsker å vedlikeholde bilen selv

Bildeler på nett fra f.eks en nettbutikk som https://www.eurodel.no/, forenkler hverdagen for amatørmekanikere som enten ønsker å vedlikeholde bilen sin selv, eller som eventuelt ønsker å reparere bilen ved skader som ikke forårsaker en fare for sikkerheten. Man kan også velge å benytte et annet verksted enn merkeverkstedet for å utføre service på nye biler uten å risikere at man mister garantien. EU har innført regelverk som sikrer økt konkurranse slik at forbrukerne til slutt kan nyte godt av billigere bildeler på nett.

Scroll to top